Efficiëntie door integratie ERP met scanningssoftware

jaarlijks tot 10.000 aankoopfacturen verwerken

Door de goedkeuringsflow te digitaliseren wilde Furnibo meer controle krijgen over de aankoopfacturen. Tegelijk wilden Wim en zijn team een halt toeroepen aan het verlies van papieren documenten en de problemen die dit met zich meebracht.

Furnibo 350-2

Samen met onze softwarepartner Astena namen we onze bedrijfsprocessen onder de loep om het pad te effenen voor Microsoft Dynamics. Om het goedkeuringsproces van aankoopfacturen vlotter te laten verlopen, installeerde Bouwbedrijf Furnibo Document Capture voor Business Central. 

Wim Deschrevel, Hoofd Accounting & Finance

Uitdaging

Alles draait om integratie

Furnibo vergeleek verschillende oplossingen. Al snel werd duidelijk dat Document Capture van Dime er met kop en schouders bovenuit stak. “De naadloze integratie tussen Document Capture en Dynamics Business Central was voor ons de beslissende factor,” aldus Wim Deschrevel. Bij Furnibo werken 3 mensen op de finance-afdeling, die jaarlijks tot 10.000 aankoopfacturen te verwerken krijgen. “Voor we Document Capture begonnen te gebruiken, was dit een enorme papierberg om te bekijken, goed te keuren en te archiveren. Dankzij Document Capture kunnen we het stijgend aantal facturen perfect verwerken en de goedkeuringsprocedure zelfs versnellen.” Vandaag beheren we al onze processen – van calculatie tot kostenanalyse – in een geïntegreerde omgeving, die Dynamics BC en Document Capture combineert,” besluit Wim Deschrevel.

Kantooradministratie papierberg 550

Oplossing

Documenten beschikbaar met enkele muisklikken

Tijdsbesparing is voor de finance-afdeling van Furnibo het voornaamste voordeel van Document Capture. Dankzij de software heeft het bedrijf een waterdicht goedkeuringsproces op poten gezet om aankoopfacturen onmiddellijk te toetsen aan orders. “We hebben een overzicht op de status van elk document in het goedkeuringsproces. En als kers op de taart hebben we op elk moment toegang tot eender welk document in de flow – een paar muisklikken volstaan om het document op scherm te krijgen. Zoeken naar een bepaalde factuur in een berg papier is voltooid verleden tijd,” zegt Wim Deschrevel.

Document capture document flow for microsoft dynamics 365 business central 550

Furnibo, gelegen in Veurne, is gespecialiseerd in betonconstructies zoals appartementsgebouwen, zwembaden en parkeergarages. Het bouwbedrijf telt 85 medewerkers en draait jaarlijks een omzet van om en bij de 26 miljoen euro. “Ons bedrijf kende een forse groei de laatste jaren. Hierdoor werd duidelijk dat het gebruik van papieren documenten, voornamelijk bij het goedkeuringsproces van aankoopfacturen, onze bedrijfsvoering belemmerde,” zegt Wim Deschrevel, Hoofd Boekhouding en Financiën.

“We hebben een overzicht op de status van elk document in het goedkeuringsproces, ook vanop de werf"
Wim Deschrevel, Hoofd Accounting & Finance
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen