Waarom een ERP-systeem onmisbaar is voor bouwbedrijven

Eind maart vond ons live event plaats bij Beneens. Het innovatieve bouwbedrijf uit Olen gebruikt onze ERP-software van Microsoft Dynamics NAV om de administratie te stroomlijnen en verder te groeien. Voor de meer dan honderd aanwezigen uit de bouwsector deed zaakvoerder Joeri Beneens zijn verhaal. Een overzicht van zijn bevindingen!

Waarom ERP?

De voorbije jaren is Beneens 20% gegroeid zonder dat er extra medewerkers werden aangeworven voor de administratie. Dit toch wel indrukwekkende cijfer is voor Joeri dé reden waarom elk bouwbedrijf zou moeten kiezen voor een ERP-systeem.

De voordelen van ERP

  • ERP-software vereenvoudigt uw administratie. Enkele voorbeelden:
    • Inscannen van facturen: het duurt bij Beneens nog maar twee minuten om een inkoopfactuur te verwerken, terwijl dat er vroeger vijf waren. Een mooie tijdwinst!
    • Barcodescanning in het magazijn: dankzij de scanning app moeten er geen dubbele ingaves meer gebeuren, wat de magazijnier tijd uitspaart en ook de kans op fouten verkleint. Bovendien heeft iedereen op elk moment een zicht op de materialen die binnen zijn, die nog verwacht worden etc.
  • Één systeem zorgt voor meer controle in uw bedrijf. Er kunnen sneller analyses gemaakt worden en rapporten opgevraagd worden, wat u toelaat om projecten goed op te volgen en indien nodig bij te sturen.

Tips van Joeri Beneens

  • Als u nog niet beschikt over een geïntegreerd systeem, wacht dan niet langer. Zet vandaag nog de eerste stap naar ERP-software die uw bedrijfsprocessen ondersteunt en efficiënter maakt
  • Kies de juiste softwarepartner die de beste oplossing biedt voor uw noden. Zorg dat het een partner is met veel kennis van de bouwsector, zoals Astena.
  • Voorzie voldoende tijd voor de voorbereiding en de begeleiding van het implementatietraject. Stel een interne verantwoordelijke aan die hieraan voldoende tijd kan besteden. Het is de basis voor het succes van uw ERP-systeem.

Waarop wacht u nog om over te schakelen naar ERP-software? Contacteer ons voor meer informatie!