De meest populaire apps van 2023

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info

Het ontbreekt techniekers of installateurs te vaak aan real-time informatie op het terrein. Hoeveel tijd van henzelf en kantoormedewerkers gaat er niet verloren bij het opzoeken van klantgegevens, details over de te herstellen installatie en juiste wisselstukken? Of bestellingen gemaakt op een stukje papier ... evenmin bevorderlijk voor snelle, accurate leveringen. Dat kan beter!

Wat je best weet over de apps van vandaag lees je onderin.
Registreren voor het gratis webinar op dinsdag 5/09 kan hier

Astena ontwikkelde dit jaar alleen al een 30-tal apps die je o.a. vindt bij:

 • Belcotec - HVAC-bedrijf voor installatieprojecten en services.
 • Devektro - Electrische installaties bij particulier en industrie.
 • Electro 80 - Verhuur, plaatsen en onderhoud van middenspanningscabines.
 • Juvah - Installatie en service in ventilatie.

In deze update over apps hebben we het vijf keer over redenen waarom je best ook zelf eens nadenkt, of ons dat voor jou laat doen, over het inzetten van apps in je bedrijf.

Veel lees- en kijkplezier.
Het Astena Team
 

Index

1. Daarom moet jij meer weten over Microsoft Power Apps.

2. Dit zijn 6 wist-je-datjes over apps.

3. De meest gevraagde apps van 2023.

4. Top 5 app-uitdagingen bij installateurs.

5. Herbekijk het webinar met Bart Verjans van Zolderse Dakprojecten (ZDP) over apps.

Ontdek de mogelijkheden van apps!
Maak een afspraak met app-specialist Pieter via 0474/643 931, stuur hem een mailtje op pt@astena.be of boek een kennismaking via Teams rechtstreeks in zijn agenda.
 Daarom moet jij meer weten over Microsoft Power Apps!

Sinds begin 2022 zien we duidelijker dan ooit dat bedrijfssoftware wordt bekeken als een platform. Een geheel bestaande uit een ERP-systeem, de ruggengraat van de onderneming, omringt met business-apps die naadloos connecteren en integreren. Bedrijfssoftware selecteren evolueert al snel naar een beoordeling van het 'platform', de kwaliteit van het geheel. Marktleider Microsoft spant hierin de kroon en zijn partners bekomen hiermee een groot voordeel.

Je eigen app sneller beschikbaar én betaalbaar

Het versneld ontwikkelen van eigen apps brengt een aantal voordelen met zich mee. Vergeleken met het traditionele uitbesteden van ERP-maatwerk is het ontwikkelen met Power Apps doorgaans sneller, goedkoper en zijn de resultaten eerder beschikbaar.  Logisch want je beperkt de nieuwe opdracht voor een duidelijk afgebakende taak/proces. Dit soort ontwikkelingen vermindert ook de kans op miscommunicatie. Een ander voordeel van het gebruik van Power Apps is dat deze apps aansluiten op de bestaande bedrijfsoplossing en dat ze de kern hiervan intact laten. Dat betekent een lager risico voor onderhoud en toekomstige upgrades.

Power Apps is onderdeel van het 'Power Platform'. Deze moderne set oplossingen bestaat verder uit Power Automate en Power BI. Power Platform is een van de snelst groeiende producten in de Microsoft geschiedenis. Mede omdat het een open oplossing is. Power Platform is te gebruiken in combinatie met vrijwel elke software oplossing. Power Platform heeft inmiddels een jaarlijkse omzet van ruim $ 2 miljard, zo bevestigde Microsoft onlangs. Met een omzetstijging van 72 procent op jaarbasis. Deze groei wordt vooral aangewakkerd door de ongekende groei van Power Apps, die in het afgelopen kwartaal met liefst 162 procent groeide.

Op zoek naar de efficiëntieslag

Moet jouw organisatie nu de ambitie hebben om Power Apps te gebruiken om de volgende generatie van jullie boekhoud- of productieoplossing te ontwikkelen? Waarschijnlijk niet. Je moet tenslotte vooral doen wat je begrijpt en beheerst. Het geheim van het ontwikkelen van eigen apps ligt waarschijnlijk in de vervanging van die duizenden lijsten, kleine registraties en Excel sheets die ergens in jouw formele en informele organisatie rondcirkelen.

naar index


Dit zijn 6 wist-je-datjes over apps

 • Apps kan je verbinden met veel van je bestaande toepassingen.
 • Apps-gebruikers verzamelen sneller meer gestructureerde data die op hun beurt meer inzichten geven.
 • Astena realiseerde het voorbije jaar ruim 40 apps bij bouw- en installatiebedrijven.
 • Apps op maat van jouw bedrijf en business zijn betaalbaar en kosten 1/5 van wat je vroeger betaalde.
 • 50% van de bedrijven die in apps investeerden, brainstormen over nieuwe apps binnen de 3 maanden.
 • Apps zijn de ontbrekende schakel om je bedrijf echt paperless te maken.

naar index


De meest gevraagde apps van 2023

De mogelijkheden van apps zijn onuitputtelijk. Ook binnen de installatiesector is het cliché 'the sky is the limit' aanwezig. Onderin enkele voorbeelden die ondertussen tijd en geld besparen bij hun respectievelijke gebruikers. 

naar index


Top vijf app-uitdagingen bij installateurs

Sectorspecifieke apps zijn een digitaal verlengstuk van de bestaande bedrijfssoftware voor o.a. bouw- en installatiebedrijven. Bent u zich bewust van de vele mogelijkheden die apps bieden voor uw mobiele medewerkers?

Hoe helpen apps het ganse bouwteam?

 • Ze helpen om tijd te besparen bij je eigen taken.
 • Ze helpen om beter samen te werken met collega's, met klanten of toekomstige klanten.
 • Ze helpen om de juiste gegevens correct en snel uit te wisselen.

Welke concrete wensen kreeg ons team te horen bij het ontwikkelen van app?

 1. Onvoldoende gegevens of historiek beschikbaar rond de werksituatie, de technische ruimte, toestellen, ...
 2. Tijdverlies door rondbellen naar juiste details van de uit te voeren opdracht.
 3. Verlies aan informatie die moet leiden tot facturatie.
 4. Beschikbaarheid van vervangingsonderdelen onbekend.
 5. Registratie van verbruiken op papier.

naar indexHerbekijk het webinar over apps met Bart Verjans, Manager Business Processes & Administration bij Zolderse Dakprojecten (ZDP)

Herbekijk hier het webinar over apps inclusief de getuigenis van Bart Verjans, Manager Business Processes & Administration bij ZDP. In de dagelijkse werking gebruikt ZDP ondertussen een 5-tal verschillende apps; in de verkoop, bij herstellingen, werfinspsectie ...

Maak kennis met deze app-voorloper en bekom alle info bij app-specialist Pieter via 0474/643 931 of boek een kennismaking via Teams rechtstreeks in zijn agenda.

 

naar index

 

 

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info