Waar is uw ERP data het veiligste? 5 referentiepunten!

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info

Security speelt een belangrijke rol in de discussies rond de keuze tussen on-premise en cloud oplossingen. In onze observatie wordt de on-premise variant vaak als de wat veiliger optie beschouwd. Simpelweg vanwege de nabijheid van die gegevens en het idee van controle. Een interessante vraag is natuurlijk of die veronderstelling juist is en hoe de realiteit van vandaag eruit ziet. Kortom: waar is uw ERP data het veiligst; in uw eigen datacenter of in de public cloud?

Meer weten over de cloud? Vraag het marktonderzoek aan: 'De cloud is overal, de strategie nog niet'

Databeveiliging krijgt tegenwoordig veel aandacht

En dat is terecht omdat er veel partijen zijn die er belang bij hebben jouw gegevens in te zien, te controleren of zelfs te gijzelen. In de huidige zeer concurrerende markten worden organisaties om verschillende redenen dus gedwongen om super voorzichtig met hun gegevens om te gaan. Dus waar zijn uw waardevolle gegevens het veiligst? Laten we deze vraag onderzoeken vanuit een traditionale on-premise situatie.

Benodigde professionaliteit

Het eerste onderwerp om aan te denken is het niveau van professionaliteit dat je nodig hebt. Hackers worden in hoog tempo steeds geavanceerder, dus jouw professionaliteitsniveau moet ook blijven stijgen. Idealiter zijn jullie deze hackers altijd een stap voor.  Je moet dus rekening houden met het niveau van jouw IT-personeel, hun ervaring en mentaliteit, de omvang van jullie budgetten en jullie vermogen om vacante posities snel in te vullen. 

Deskundigheid onderhouden

Het tweede onderwerp is de diepte van jullie kennis. Hoe deskundig is jouw IT-personeel? Wat was de laatste keer dat jullie frisse nieuwe ideeen aangereikt kregen door het aannemen van een nieuwe, jonge collega? Wat is de omvang van jullie budget voor training en inspiratie? Is dat genoeg om het huidige innovatie tempo bij te houden? En wat was de ontwikkeling van deze budgetten in de afgelopen jaren?  

Volledig gedekt?

Het derde onderwerp is de breedte van jullie kennis en ervaring. In welke mate zijn jullie in staat om alle applicaties, databases, besturingssystemen en rapportagetools te dekken die uw organisatie vandaag de dag gebruikt? En, ben je blij met het antwoord?

Toegang tot servers

Vierde onderwerp is de fysieke toegang tot jullie servers. Hoe accuraat is het toegangsbeheer tot  jullie serverruimte? Hoeveel verschillende mensen hebben toegang? Heb je enig idee wat collega's en externe leveranciers in deze kamer uitvoeren? En vergeet alsjeblieft niet de werknemers van het schoonmaakbedrijf die na sluitingstijd werken.

Audits

En tot slot audits. Hoe vaak per jaar laten jullie een professionele EDP audit uitvoeren? Geleverd door een extern bedrijf dat jullie vertelt waar de zwakke plekken in de beveiligingsstrategie zijn. En hoe nauwkeurig zijn jullie in het opvolgen van deze adviezen?   

Ruwe schattingen geven aan dat zo’n 40 procent van alle bedrijven die on-premise oplossingen gebruiken, geen dagelijkse back-up van hun gegevens maken. Is dat schokkend nieuws voor jou? En weet jij zeker dat jouw organisatie tot die andere 60 procent behoort? Laten we deze drie feiten onder ogen zien:

  1. In de wereld van vandaag is gegevensbeveiliging van vitaal belang.
  2. Jullie hebben een bedrijf te runnen en moeten je op jullie klanten, medewerkers en de gewenste resultaten focussen.
  3. Gegevensbeveiliging is niet jullie core business.  

In 2020 won Microsoft het imposante Joint Enterprise Defense Infrastructure-contract dat werd gegund door het Pentagon, het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Waarschijnlijk een van de organisaties die betrouwbaarheid het hoogst in het vaandel heeft staan van alle organisaties wereldwijd. En die dus ook het meest te verliezen heeft! Dit cloud gebaseerde contract zou de nervositeit weg kunnen nemen dat bij veel bedrijven nog steeds leeft over beveiliging in de cloud. Microsoft heeft 3.500 cyber-security ingenieurs in dienst en investeert $ 1 miljard per jaar aan cyber beveiliging. 

Het lijkt dus overbodig om uit te leggen dat de beveiliging in de Microsoft datacenters vele malen beter is dan die in de serverruimte van het gemiddelde KMO-bedrijf. Inclusief die van jou?From the report, “Forrester’s 2021 Wave evaluation of the email security market revealed that secure email gateways (SEGs) are slowly becoming dinosaurs as customers turn to the native security capabilities of cloud email infrastructure providers”. Microsoft Defender for Office 365 received the highest possible score in the incident response, threat intelligence, and endpoint and endpoint detection and response (EDR) solutions integration criteria, as well as in the product strategy, customer success, and performance and operations criteria.
Lees het volledige artikel

Grafiek: bron Forrester's 2021 Wave evaluation of the email security market.  

Forrester names Microsoft a Leader in the 2021 Enterprise Email Security Wave

 

 

 

 

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info