Het gebruik van verouderde bedrijfssoftware kost een fortuin!

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info

Over de hele wereld gebruiken organisaties verouderde, niet-geïntegreerde, gebruikers onvriendelijke en/of achterhaalde softwareoplossingen om hun bedrijf te runnen. Dit leidt onvermijdelijk tot inefficiënties in onze snel veranderende wereld met z’n veeleisende en ongeduldige klanten. 

Enig idee wat de kosten zijn van verouderde software?

Is dit ook op jouw organisatie van toepassing, dan is dit laatste waarschijnlijk geen nieuws. En jij bent je ook zeker bewust van de beschikbaarheid van betere oplossingen. Maar om de een of andere reden was je nog niet klaar om te handelen. Terwijl het wachten voort duurt - heb jij enig idee wat de kosten zijn van het gebruik van die verouderde software oplossingen? 

In de westerse wereld moderniseren organisaties hun ERP-oplossingen elke 8 à 10 jaar. Dat betreft dan een upgrade of een volledige vervanging. In sommige bedrijfstakken neemt dit aantal toe als gevolg van de huidige crisis. Maar ook vanwege het feit dat veel organisaties deze projecten telkens uitstellen – zelfs als ze daadwerkelijk moeten handelen!

Waarom stellen bedrijven de modernisering van hun bedrijfssoftware uit?

Daar zijn verschillende redenen voor! Variërend van de vraag wie er de schuld van krijgt dat de oude oplossing niet meer past. Van opzien tegen de complexiteit en de inspanning van dit project. Tot aan de angst om het eigen curriculum vitae te beschadigen in geval van een mislukt project. 

Een belangrijke vraag is wat de zakelijke impact van deze vertraging is. Hoewel de lijst met gevolgen langer is, hebben we een aantal problemen geselecteerd die een ernstige materiële impact op jouw bedrijf kunnen hebben:

  • Het in stand houden van de huidige hoge Cost of Ownership (TCO) die onvermijdelijk behoort bij het gebruik van on-premise software oplossingen op basis van eigen server hardware en het uitvoeren van het beheer.
  • De kosten van slecht of niet functionerende, oude business processen. Deze kosten lopen nog verder op als je dit niet snel repareert. Dit kan leiden tot een afname van klant- en medewerkers-tevredenheid. En uiteindelijk zelfs tot het verlies van klanten en het vertrek van medewerkers.
  • Een uitgestelde modernisering maakt jou bedrijf nog afhankelijker van de hersenen van uw senior werknemers die uw bedrijf op enig moment verlaten wanneer ze met pensioen gaan.
  • En misschien wel het voornaamste probleem: het mislopen van de voortdurende innovatie die we tegenwoordig in cloud-gebaseerde oplossingen zien. Alle toonaangevende ERP-leveranciers hebben hun R&D-investeringen inmiddels naar hun cloud producten verplaatst. Als jij nog steeds on-premise oplossingen gebruikt betekent dit dat de beschikbaarheid van nieuwe functionaliteit en innovatie zal vertragen. En uiteindelijk zelfs helemaal zal stoppen.    

Het moderniseren van jouw bedrijfssoftware vereist een serieuze investering. Maar doorgaan met het gebruiken van verouderde oplossingen kan jou op termijn mogelijk een fortuin kosten!

Wat is dan moderne software?

Vraag het opgenomen webinar over moderne software aan en u bent terug up-to-date

 

 

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info