Electro 80 heeft hooggespannen verwachtingen over de standaardsoftware van Microsoft Dynamics NAV

Partner in stroomvoorziening 

Electro 80 biedt sleutel-op-de-deur oplossingen aan voor tijdelijke en definitieve stroomvoorzieningen. Al meer dan 35 jaar geldt het familiebedrijf als dé referentie voor hoog-, laag- en middenspanning. Het dynamische, ervaren team werkt hard om de klanten (particulieren, bedrijven en netbeheerders) van start tot finish snel en accuraat verder te helpen, ook na de installatie én 24 uur op 24. Deze belofte realiseert Electro 80 door blijvend te evolueren en te investeren in opleidingen en veiligheid.

Nood aan ERP voor verdere groei installatiebedrijf

“Een paar jaar geleden moesten we vaststellen dat ons softwaresysteem, dat we een twintigtal jaar geleden in gebruik namen, niet meer volstond om onze activiteiten te ondersteunen. Er zat ook veel maatwerk in, wat betekende dat het niet mee kon evolueren met onze organisatie,” vertelt Bjorn Seneca, die samen met zijn broer Kurt Electro 80 leidt. “We beseften dat er een gebruiksvriendelijk en krachtig ERP-systeem in de plaats moest komen, dat ons zou toelaten om te groeien door onze processen op elkaar af te stemmen.”

Toekomstgerichte standaardsoftware

Tijdens de voorbereidende fase van het project, die ongeveer een jaar in beslag nam, werden de problemen en behoeftes in detail bekeken. “We voerden deze analyse uit met een externe partner. Daarna gingen we rond de tafel zitten met een aantal softwarebedrijven. We kozen uiteindelijk voor Astena omdat ze een standaardpakket bieden dat zeer geschikt is voor installatie- en servicebedrijven. Astena heeft bovendien veel ervaring in de KMO-sector en we hebben vertrouwen in Microsoft Dynamics NAV. Tal van andere bedrijven in de sector gebruiken dit ERP-pakket en ik hoor veel positieve ervaringen. Voor ons was het ten slotte belangrijk dat het een standaardoplossing was waar geen maatwerk meer aan te pas kwam. Het is mogelijk dat we onze eigen werking wat moeten bijsturen of aanpassen aan de software, maar dan zullen we dit doen met oog op de toekomst van Electro 80.”

We kozen voor Microsoft Dynamics NAV van Astena omdat het ons toelaat om al onze processen op elkaar af te stemmen. Met dit ERP-pakket kunnen we efficiënter werken en ons installatiebedrijf laten groeien.” (Bjorn Seneca, zaakvoerder Electro 80)

Optimalisatie van de bedrijfsprocessen

De ERP-software van Microsoft Dynamics NAV zal bij Electro 80 gebruikt worden voor het volledige plaatje, van calculatie en planning over project- en werfopvolging tot aankoop, voorraadbeheer en boekhouding. “Al onze bedrijfsprocessen zullen netjes op elkaar afgestemd worden, waardoor we vlotter en efficiënter zullen werken. We zullen bijvoorbeeld geen dubbel werk meer moeten doen, een groot voordeel. Op termijn willen we de software ook gebruiken om mobiel te werken, denk maar aan mobile warehousing en scanning op werven. Onze medewerkers geloven alvast in de meerwaarde van NAV en zijn gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan begin 2019. Onze verwachtingen zijn hooggespannen!” besluit Bjorn Seneca.
 

Meer weten over astena's toekomstgerichte standaardsoftware voor installatiebedrijven en servicebedrijven? Contacteer ons.