Efficiënt ontwikkelen met Docker biedt meer kwaliteit voor onze klanten

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info

Astena groeit en dus breidt ook ons development team uit. Sinds kort maken onze ontwikkelaars gebruik van Docker containers. Hierdoor kunnen ze efficiënt werken aan kwaliteitsvolle oplossingen voor onze klanten.


Gestroomlijnde development workflow

Vroeger werd er ontwikkeld op één centrale database (Team Foundation Server). Het nadeel was dat alle aanpassingen samen op één database stonden en de taak niet als een apart geheel kon ontwikkeld/getest worden. De ontwikkelaars blokkeerden bovendien elkaar. Ze kregen altijd alle andere ontwikkelingen van taken, inclusief niet-afgewerkte en niet-goedgekeurde, mee op deze database. Dat kon dus efficiënter.

Voortaan gebeuren alle ontwikkelingen op een gedecentraliseerd platform dat bestaat uit aparte Docker containers. Hierdoor kunnen de ontwikkelaars wél geïsoleerd werken aan een taak. Ze ondervinden geen hinder meer van andere ontwikkelaars die aan dezelfde objecten werken. Het eigenlijke programmeerwerk verandert niet voor hen maar het proces verloopt een pak gestroomlijnder. Als SCCS (Source Code Control System) werd hierbij gekozen voor GIT.

Het uitrollen en testen van nieuwe releases gebeurt met één druk op de knop. Hiervoor maken we gebruik van dagelijkse builds en een doorgedreven kwaliteitscontrole in een geautomatiseerde flow. De verbeterde manier van werken verhoogt aanzienlijk de kwaliteit van onze oplossingen. Onze klanten plukken dus de vruchten van de nieuwe werkwijze!

 

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info