Een product roadmap is cruciaal

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info

Op zoek naar lange termijn ERP succes?
Dit is waarom een product roadmap cruciaal is in het selectieproces.

De meeste bedrijven kopen geen nieuwe ERP-oplossing voor slechts 6 maanden of een jaar. Organisaties dromen over een langdurig gebruik van hun ERP-oplossing of digitale transformatie initiatief. Om de juiste keuze voor de lange termijn te kunnen maken moet je inzicht hebben in de toekomst van de producten die je overweegt. Juist daarom is toegang tot de product roadmap een cruciaal element in het selectieproces. 

De gemiddelde levenscyclus van een ERP-oplossing in onze westerse wereld ligt rond de 8 tot 10 jaar. Investeren in een moderne software-oplossing is dus eigenlijk niet het kopen van een product, maar meer van een concept. Een concept dat zich over de komende 10 jaar uitstrekt.

Niet stil staanproduct roadmap

Een vraag. Als je vandaag die nieuwe oplossing koopt en implementeert, zou je dan in staat zijn om gedurende 10 jaar met diezelfde versie te werken? Denk ‘ns aan de mate waarin je organisatie in deze turbulente tijden verandert. Aan de omvang van de organisatie. Aan jullie aanbod. Aan de manier waarop je werkt. Maar ook aan de markten waarin je actief bent. En denk ook ‘ns aan de veranderingen bij jullie klanten en concurrenten. Daar komt dan nog ‘ns bovenop dat technologie innoveert met de snelheid van het licht. Geloof jij echt dat jij nieuwe ontwikkelingen zoals cloud computing, big data, kunstmatige intelligentie en machine learning de komende 10 jaar straffeloos kunt negeren? Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Inzicht en vertrouwen in de toekomst

Bij het selecteren van een nieuwe softwareoplossing is het dus van cruciaal belang dat je inzicht hebt in de ontwikkel plannen voor de nabije toekomst. Dat wordt een product roadmap genoemd. Software aanbieders die een roadmap publiceren en onderhouden begrijpen hoe belangrijk dit inzicht voor jou als koper is. Leveranciers die geen roadmap publiceren creëren daarentegen risico’s voor de digitale toekomst van je bedrijf.

Microsoft publiceert een website met daarop de product roadmaps voor haar complete Dynamics 365 product familie. Dat moet jou als bestaande of potentiële klant vertrouwen in de toekomst van deze producten geven. Je kunt hier de details zien van de nieuwe versies die in de nabije toekomst op de markt komen. Je ziet de beschikbaarheid van gelokaliseerde versies over de hele wereld. En je kunt ook zien hoe lang oudere product versies nog actief worden ondersteund. Maar vooral ervaar je op deze website hoe toegewijd Microsoft aan deze softwareoplossingen is. En dat gevoel gaat jou zeker helpen om een goede keuze te maken!

U vindt die website hier: Product Roadmap | Microsoft Dynamics 365

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info