8 Inspiratiesessies voor het bouwbedrijf van de toekomst

Uw bouwbedrijf onder controle dankzij digitalisering

Datum
25 Apr 13:30 tot 17:00
Locatie
Communicatiehuis, Auditorium4
Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent
Doelgroep

Bedrijven die op zoek zijn naar meer controle en efficiëntie d.m.v. digitaal werken

Beschrijving

Om bouwbedrijven een duwtje in de rug te geven bij hun digitalisering, slaat Astena na eerdere succesvolle events de handen in elkaar met enkele partners. Tijdens 8 inspiratiesessies van 20 minuten krijg je originele inzichten en handige tips over de toepassing van de digitalisering in de bouwsector. Een soort professionele speeddating: daar wil je toch gewoon bij zijn?

Klanten aan het woord
De oplossingen zijn customer-proof! Gebracht door klanten en partners, stuk voor stuk ervaringsdeskundigen, die hun bevindingen delen met het publiek: Florian Nachtergaele, Projectleider Beddeleem, Bjorn Seneca, Zaakvoerder electro80 en Anneleen Roels, Project assistant bij Bouwbedrijf Everaert-Cooreman

Inspiratie voor het bouwbedrijf van de toekomst  Schrijf je in voor dit unieke event!


Agenda

8 inspiratiesessies over digitaal in de  bouw,
met ervaringen en advies van klanten

 • Opening keynote Deloitte
  Ulrike Debels, Director Business Control & technology, Deloitte.
  Anno 2019 zien we een grote diversiteit aan digitale oplossingen, zo ook in de bouwsector. We zien tal van applicaties die inzetten op een versterkte operationele samenwerking tussen de werfleiders, de onderaannemers, de ploegen op de werf zelf, etc. Maar wat doet digitalisatie nu voor uw finance organisatie? En hoe kan u uw projecten financieel sterker onder controle houden, en dus de rendabiliteit verhogen? Onze keynote spreker Ulrike Debels zal hier een aantal key points naar voren brengen.
   
 • Toekomstgerichte software zorgt voor verdere groei installatiebedrijf electro80
  Bjorn Seneca, Zaakvoerder electro80 & Pieterjan Senaeve, Customer Succes Manager

  De oude software bij electro80, met veel maatwerk in, volstond niet meer om de groeiende installatieactiviteiten te ondersteunen. Bjorn Seneca, zaakvoerder electro80, koos voor astena365. Hij spreekt over de uitdaging en de stappen gezet in het ERP-traject om vandaag helemaal klaar te zijn voor de toekomst.

 • ​e-Signature - Connective eSignatures als sluitstuk van uw digitale strategie
  Eric Peeters, Sales Manager Belgium, Connective

  Als bouwbedrijf of projectontwikklaar moet u dagelijks heel wat documenten ondertekenen, maar vooral ook laten ondertekenen.  Gaande van bestel -en leveringsbonnen, plaatsbeschrijvingen, verkoop- en aankoopcontracten met klanten en leveranciers,... Dankzij digitale handtekening oplossing ‘Connective eSignatures’ kunt u in één oogopslag alles monitoren, herinneringen uitsturen en op een uiterst gebruiksvriendelijke, mobiele en legale manier de documenten zelf, door uw klant of personeel digitaal (laten) tekenen met een SMS, Mail, itsme of eID. Beeld u in hoeveel uren u kan besparen door de handtekeningen te digitaliseren.

  Komt u dit bekend voor? Volg dan zeker onze sessie of maak nu al een gratis trial account aan via: https://connective.eu/connective-esignatures-trial

 • Share@work bij Everaert - Cooreman
  Anneleen Roels, Verantwoordelijke werfadministratie (Everaert - Cooreman)
  Everaert-Cooreman heeft bij de invoering van de nieuwe wetgeving rond registratie van werknemers gekozen voor een proactieve aanpak. Ze zetten sterk in op de reputatie van de onderneming en gaan verder dan het pure wettelijk verplichte door ook de band met de onderaannemers aan te halen om zo samen van Checkinatwork een succesverhaal te maken.  Doel was van bij de start was om te gaan voor nul EUR boetes.  Hoe een compact team bij Everaert-Cooreman er samen met Share@work dagelijks in slaagt om dit te realiseren willen we graag in de kijker zetten tijdens onze sessie.

Pauze

 • Lean bouwen is slimmer bouwen
  Tim Vissers, AdviseurWTCB
  Wie slimmer wil werken, doet er goed aan om de lean principes toe te passen. Klantwaarde vooropstellen, elimineren van verspillingen, het werk laten stromen, vraag-gestuurd werken en  continu de werkmethodes verbeteren staan centraal in deze managementfilosofie. Ook voor de bouwsector heeft lean heel wat voordelen in petto!
   
 • Integratie Aproplan met astena365 ERP voor projectopvolging bij Beddeleem
  Florian Nachtergaele, Projectleider Beddeleem & Nicolas Delens, Belux Account Manager Aproplan
  Tijdswinst en accuraatheid in de administratie door synchronisatie Aproplan en astena365. Efficiënte communicatie tussen werf en kantoor als voordeel voor de digitale projecttleider. 
   
 • Visual Planning - Astena
  Yordi Degraeve, Sales consultant Astena
  Sneller & Efficiënter werken met eenvoudige planningssoftware
   
 • Registreer de exacte werktijden via smartphone - Geodynamics
  Bram Eylenbosch, Marketing Manager, Daco Total Energy Concepts & Yannick Platteeuw - Key Account Manager Geodynamics
  Weet u hoeveel tijd uw medewerkers exact spenderen aan hun taken op de werf? Dankzij de slimme apps van GeoDynamics krijgt u niet enkel een accuraat overzicht van de werkdag en verplaatsingen, u kan ook de geregistreerde gegevens importeren in uw ERP-systeem. Bram Eylenbosch van Daco Total Energy Concepts getuigt wat de impact was op hun nacalculatie.  

Vragen over deze inspiratiesessies voor de bouw- en installatiesector?
Contacteer John Van de Velde
0478/907 703
jvv@astena.be