Kenmerken van Business Central SaaS

Microsoft Dynamics 365 Business Central SaaS (Software as a Service) is een modern, cloudgebaseerd bedrijfsbeheersysteem dat is ontworpen om organisaties te helpen bij het stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen zoals projecten, financiën, verkoop, voorraadbeheer, dienst naverkoop en meer. Het maakt deel uit van het bredere Microsoft Dynamics 365-ecosysteem en biedt een geïntegreerde oplossing voor kleine tot middelgrote bedrijven om hun activiteiten te beheren, te laten groeien en alle actoren in een team samen te laten werken. Enkele kenmerken:

Cloudgebaseerde architectuur

Business Central SaaS wordt gehost in de Microsoft Azure-cloudinfrastructuur, waardoor organisaties geen fysieke hardware hoeven te onderhouden. Dit vermindert de IT-infrastructuurkosten en biedt schaalbaarheid op basis van behoeften.

Geïntegreerde bedrijfsprocessen

Het platform biedt functionaliteit voor financiën, verkoop, inkoop, voorraadbeheer, productie, projectmanagement en meer. Deze modules zijn naadloos geïntegreerd, waardoor gegevens soepel kunnen stromen tussen verschillende afdelingen.

Gebruiksvriendelijke interface

Business Central heeft een intuïtieve en moderne gebruikersinterface die lijkt op andere Microsoft-producten zoals Microsoft 365 (Office 365). Dit vereenvoudigt de adoptie en training van gebruikers.

Aanpasbaarheid en uitbreidbaarheid

Het platform kan worden aangepast aan specifieke sector- of bedrijfsbehoeften met behulp van extensies en aanpassingen. Hierdoor kunnen bedrijven de functionaliteit uitbreiden zonder de kernfunctionaliteit te verstoren. Het aanbod aan extenties kan teruggevonden op Microsoft Appsource: Business Apps – Microsoft AppSource

Automatisering en workflows

Business Central biedt geautomatiseerde workflows en procesautomatisering, zoals goedkeuringsflows en taaktoewijzingen, om efficiëntie te verbeteren en menselijke fouten te verminderen.

Mobiele toegang

Gebruikers kunnen toegang krijgen tot Business Central via webbrowsers en mobiele apps, waardoor ze de mogelijkheid hebben om overal en op elk apparaat te werken.

Geavanceerde rapportage en analyses

Het platform integreert met Power BI voor geavanceerde gegevensvisualisatie en rapportage, waardoor gebruikers diepgaande inzichten kunnen verkrijgen in hun bedrijfsprestaties.

Veiligheid en compliance

Business Central SaaS biedt beveiligingsfuncties zoals gegevensversleuteling, meervoudige verificatie en naleving van regelgeving, waardoor de gegevens van uw organisatie veilig worden gehouden.

Automatische updates en onderhoud

Microsoft beheert automatische updates, patches en onderhoud voor Business Central SaaS, waardoor gebruikers altijd toegang hebben tot de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen.