Over Astena

We bouwen mee aan uw groei

Succesvolle softwareprojecten voor de bouwsector

Met een team van experten werken we mee aan de toekomstplannen van uw bedrijf. Van projectadvies tot dagelijks gebruik werken we samen aan uw automatiseringsprojecten. Zo zorgen we ervoor dat uw klanten meer tevreden zijn en uw medewerkers efficiënter werken.

Jarenlange ervaring

De kiem voor Astena werd eind de jaren '90 gelegd. Een toenmalige Navision-partner richtte een afdeling op gespecialiseerd in de bouwsector. Na verloop van tijd heeft het huidige management die afdeling omgevormd tot een eigen bedrijf binnen de Cronos-groep. In 2006 ging Astena van start met een ploeg van tien specialisten in de bouwsector.  

Met een focus op bouw- en installatiebedrijven waagden we ons met succes op de ERP-markt. Sindsdien zijn we vooruit blijven gaan en uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de branche met een team van meer dan 50 medewerkers en eigen apps voor ondernemingen in de bouw. Eigenlijk kunnen we daar nog wel enkele honderden werknemers aan toevoegen, want we worden steeds ondersteund door de collega’s van de MiCRONOS-community binnen de Cronos-groep.

Sinds 17 december 2021, het jaar van zijn 15de verjaardag, is Astena toegetreden tot de kennisgroep van iFacto Group, Infront en Qubix. Gedreven door ambitie, groei en kwaliteit bundelen Astena, iFacto Group, Infront en Qubix de krachten en vormen zo een groep van 200 consultants met een omzet van 27,5 miljoen Euro actief in Microsoft Dynamics 365 ERP, E-Commerce, CRM, PowerApps en Modern Workplace. Met deze stap wordt de groep, erkend als Microsoft Gold Partner, eensklaps de grootste en sterkste Microsoft Dynamics Business Central partner van België.

Lees hier alles over deze nieuwe kennisgroep

De Darwin-wijsheid ‘survival of the fittest’ is in zijn oorspronkelijke idee vandaag niet meer 100 procent van toepassing. Voornamelijk omdat de definitie van ‘fittest’ gewijzigd is. Want het is niet de (financieel) sterkste speler die overleeft, wel de meest wendbare. 

Bedrijven die zich probleemloos ‘agile’ aanpassen aan snel veranderende omstandigheden, zijn vandaag ‘the fittest of them all’. Daarom is het zo belangrijk dat bedrijven – klein én groot – mee zijn met de digitalisering. Want daarin ligt de sleutel tot flexibel zijn. Daar hopen wij hen uiteraard bij van dienst te zijn” 

Wim Vandesompele, managing director bij Astena

Waar we voor staan

Lange termijn

Met onze klanten bouwen we een duurzame relatie. Bij elk project richten we onze blik op de toekomst en bespreken we hoe we daar samen geraken. Onze referentielijst bewijst dat u ons vele jaren lang kunt vertrouwen. 

Persoonlijk

Geen twee (bouw)bedrijven zijn gelijk, dus waarom zouden hun softwareprojecten dezelfde moeten zijn? We zorgen voor een aanpak op maat van uw ambities en uw budget. Dat begint al bij onze specialisatie in de bouwsector. Vervolgens stippelen we de koers uit die geschikt is voor uw bedrijf, uw wensen en uw uitdagingen.  

Menselijk

Kiest u voor nieuwe software, dan moeten uw medewerkers vaak hun manier van werken aanpassen. Daarom hebben we extra aandacht voor het menselijke aspect. Een succesvol softwareproject is veel meer dan de cijfers op de juiste plaats zetten. 

Innovatief

Wat vandaag niet bestaat, willen wij u morgen aanbieden. Astena gelooft in de kracht van innovatie en daarom investeren we ruim in eigen R&D. Dat ziet u terug in onze apps die we continue uitbreiden met nieuwe mogelijkheden. We richten ons daarbij op de wensen van onze klanten, zodat de branche verder kan digitaliseren. 

Kennis maken?

Onze experten staan voor u klaar. Heeft u een vraag, heeft u advies nodig of wil u snel van start met een project?

Contacteer ons dan via info@astena.be of bel ons op 09 296 31 14. 

 

Onze belangrijkste partners