Thuiskantoor

Toegenomen digitalisering en de evolutie van ‘het kantoor’

blogartikel van Astena's Managing Director, Wim Vandesompele

Vanuit mijn kot had ik de voorbije maanden een zee van tijd. Dat heeft een aantal inzichten opgeleverd die ik graag wil delen. Ik wil het hebben over positiviteit, digitalisering en de evolutie van 'het kantoor'

Astena socialdistancing

Astena team werkt van thuis, dienstverlening blijft verzekerd

Alle Astena medewerkers werken vanaf nu thuis en dat zolang de maatregel van de overheid dit vereist.

Van onze kant streven we naar continuïteit in ondersteuning van onze klanten en andere relaties die op ons rekenen. Wat betekent dat voor onze klanten & andere relaties? Hoe werken we vanaf nu?

Reasult astena vert 250

Astena en Reasult bieden samen een uniek platform aan voor projectontwikkelaars in België

Persbericht - 13 februari 2020

Reasult BV en Astena NV kondigen per heden een intensieve samenwerking met elkaar aan. Beide bedrijven bieden samen een geïntegreerde financiële software-oplossing aan voor projectontwikkelaars in België. 

20191205-12 bw vp banner-web 350

De projectplanning niet langer in Excel.  Win flexibili-tijd en overzicht!

Herbekijk het webinar over projectplanning. 
Visual Planning is één softwareoplossing waarmee u projecten, medewerkers, werkploegen en materieel eenvoudig en overzichtelijk op elkaar afstemt. Zo garandeer je de uitvoering volgens afspraken en dat in een flexibele en personaliseerbare planningssoftware!

Astena beursstand 350

Zorg dat uw bouwbedrijf de digitale trein niet mist

De bouwsector digitaliseert razendsnel. Uit cijfers van de Vlaamse Confederatie Bouw blijkt dat de ERP-penetratie in België 35,4% bedroeg halfweg 2019. Een positieve evolutie maar er is nog veel werk aan de winkel. Digital Construction Brussels was eind oktober dan ook hét adres voor bouwprofessionals om alles te weten te komen over digitale technologieën in de bouw.

Ooms logo

Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel heeft het grootste vertrouwen in standaard ERP-software

Na jarenlang werken met maatsoftware, nemen de medewerkers van bouwbedrijf ‘Ooms Woonrealisaties’ in Rijkevorsel binnenkort een gloednieuw ERP-pakket in gebruik. De standaardsoftware van Microsoft Dynamics 365 Business Central zal hen in staat stellen om hun bouwprojecten tot in de puntjes op te volgen en de slagzin voor hun klanten volledig waar te maken: ‘Don’t worry, build happy!’

Beneens

Beneens uit Olen en Renotec uit Geel in de prijzen

De zaakvoerders van de winnende onderneming, bouwbedrijf Beneens uit Olen, reageerden verrast: “We zijn echt geschrokken. Dit is super. De voorbije jaren hebben we altijd opgekeken naar bedrijven die de Prijs Ondernemen hebben gewonnen. Nu zijn we het zelf. Dat voelt enorm goed. We zijn met zo’n 150 medewerkers. We hebben veel handen nodig. Handen van goud, zijn het. Deze prijs is voor al onze medewerkers.”

Snelle calculatie 450x340

Snelle calculatie, het professionele visitekaartje van uw bedrijf

Als aannemer wilt u van bij het begin een goede beurt maken bij uw (potentiële) klant door hem een professionele en gedetailleerde offerte te overhandigen. Hiermee maakt u een blijvende, positieve indruk bij uw opdrachtgever. U heeft echter niet de mogelijkheid om hier veel tijd in te steken.

Afscheid applicaties ligt moeilijk 450

Afscheid van applicaties moeilijk

In vrijwel elke organisatie is een grote hoeveelheid applicaties in gebruik. Dit is zo gegroeid in de loop der jaren. Soms wordt er gerationaliseerd. Maar meestal groeit het applicatielandschap alleen maar door. Hoe komt dit? Wat betekent het? En wat kunnen we er aan doen? (bron: Computable.nl, auteur: Gijs in ‘t Veld )

Terug naar de werf

Terug naar de werf - Bouw verwacht groei van 2,5% in 2019

De bouwsector is nog steeds optimistisch gestemd en verwacht een groei van 2,5% in 2019. Dat is een pak beter dan de algemene economische groei in ons land die dit jaar geschat wordt op 1,4%. Tijdens het eerste trimester van 2019 kwamen er ook 1000 arbeidskrachten bij in de sector die momenteel 12.600 vacatures heeft openstaan! (bron: persbericht Confederatie Bouw 21/06/2019)

Dynamics 365 business central introvideo 450

Introductie Microsoft Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central helpt bedrijven in de bouwsector om te automatiseren. Doorbreek de beperkingen van je algemene boekhoudsoftware. Dynamics 365 Business Central is een alles-in-één oplossing voor bedrijfsbeheer die eenvoudig kan worden gebruikt en aangepast, zodat je bedrijf beter verbonden kan worden en er slimmere beslissingen genomen kunnen worden.

4 technologietrends microsoft white paper 450-2

4 manieren waarop technologie bedrijven kan helpen gedijen in een digitale wereld

De afgelopen tien jaar zijn de manieren waarop mensen met elkaar omgaan en verwachten zaken te doen enorm veranderd. Internet is volwassen geworden, mobiele apparaten maken deel uit van het dagelijks leven en cloudoplossingen zijn heel gewoon geworden. Nieuwe trends, mogelijk gemaakt door deze technologische ontwikkelingen, ontstaan in een snel tempo. Maar is jouw bedrijf er klaar voor?