Ventilatiespecialist Juvah live in één maand met boekhouding Business Central

Een geslaagde GO LIVE dankzij sterk teamwork

De groei bij Juvah bracht operationeel een resem uitdagingen mee die ze met een nieuw softwarepakket wilden aanpakken. Ze klopten bij Astena aan om Microsoft Dynamics 365 Business Central te implementeren.

Sofie maes - financieel directeur juvah

We kijken terug op een geslaagde GO LIVE. We voeren nu binnen Juvah een interne, doorgedreven analytische boekhouding. Dat ons rapportageschema is aangevuld met budgetten in combinatie met cijfers die dagelijks up-to-date zijn, opent nieuwe deuren voor de sturing van ons bedrijf.”

Sofie Maes, Financieel Directeur, Juvah

Sterke groei vraagt andere manier van werken

De laatste twee jaar kende Juvah een verdubbeling van omzet en medewerkers. Dat vraagt om een andere manier van werken. Sofie, financieel directeur bij Juvah: “Het is onze ambitie om het altijd iets beter te doen. Niet alleen als ventilatie-expert, maar ook als werkgever, bouwpartner en merk.” Met dat doel voor ogen en om hun exponentiele groei te ondersteunen, ging Juvah op zoek naar een softwarepakket dat een totaaloplossing kon bieden.

Financiën live in één maand, een knap staaltje teamwork

Begin december 2021, werd de GO gegeven om het project op te starten. Juvah maakte bewust de keuze om eerst het financiële luik over te zetten naar Business Central. Hiermee legden ze de basis voor de rest van het traject. Dit begon met een eerste workshop omtrent look en feel van de nieuwe toepassing. Een maand later ging de finance-afdeling van de ventilatie-expert succesvol live.

Externe audit

De financiën overbrengen naar de recentste versie van Business Central bleek een grote uitdaging voor Juvah. Daarom schakelden ze de hulp in van een externe auditor om hun boekhouding door te lichten. Hieruit volgde de beslissing om het uitgebreide rekeningschema te gaan inperken door gebruik te gaan maken van ‘dimensies’ in Business Central. 

Juvah werf

Oplossing

Meer mogelijkheden

Het opzetten van de nieuwe omgeving en de implementatie van het gereduceerde schema werd uitgevoerd door Eveline, finance consultant voor Dynamics 365 Business Central bij Astena. Ze combineerde softwarekennis met expertise rond financiële processen voor de nodige vakbekwame begeleiding.

Verdere digitalisering en automatisering van de financiën is nu mogelijk dankzij Business Central. Bijvoorbeeld door te werken met de module Document Capture. Met hulp van Veronique, finance consultant voor Dynamics 365 Business Central bij Astena, leest Juvah zo facturen automatisch in via OCR scanning. Ook worden de vier vaste dimensie-codes die bij elke boeking horen op een resultatenrekening ingegeven. Door deze stap wordt nu op een eenvoudige manier door de medewerkers van Juvah gebruik gemaakt van een volledige analytische boekhouding.

Een samenwerking die vruchten afwerpt!

 

We vroegen ook even aan Sofie Maes, financieel directeur bij Juvah, hoe zij dit project ervaarde:

“We kijken terug op een geslaagde GO LIVE. We voeren nu binnen Juvah een interne, doorgedreven analytische boekhouding.

Dat ons rapportageschema is aangevuld met budgetten in combinatie met cijfers die dagelijks up-to-date zijn, opent nieuwe deuren voor de sturing van ons bedrijf.”

 

 

Juvah uit Brecht, en ondertussen ook actief vanuit Stekene en Machelen, is de ventilatie-expert bij uitstek. In 2007 begonnen ze met het leveren en begeleiden van zelfbouwpakketten. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot één van de grotere installateurs in België.

Op de groeiende webshop van Juvah kan je enerzijds de nodige filters en ventielen vinden om zelf in het nodige onderhoud te voorzien van je ventilatiesysteem of kan je anderzijds kiezen uit verschillende formules voor een professioneel onderhoud. 

www.juvah.com

Logo juvah
Sofie maes - financieel directeur juvah
"We hebben de basis nu uitgezet en ik denk dat we er tegenaan kunnen voor het vervolgtraject. We mikken in 2023 op CRM en ERP "
Sofie Maes, Financieel Directeur, Juvah
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen