Ooms Woonrealisaties versnelt vernieuwing software

Meer overkoepelende informatie om nog beter de vinger aan de pols te houden

Begin maart stond bij Ooms Woonrealisaties alles klaar om de volledige vernieuwing van de software op te starten. Toen kwam corona. Intussen zijn we enkele maanden verder en de vernieuwingsoperatie verloopt versneld, op uitdrukkelijk verzoek van Ooms Woonrealisaties

Ooms woonrealisaties logo350
Bart geentjens

“In het algemeen willen we meer overkoepelende informatie om nog beter de vinger aan de pols te houden. Daarmee willen we onze performante en efficiënte organisatie blijven uitbouwen.”

Bart Geentjens, Gedelegeerd bestuurder Ooms Woonrealisaties

Uitdaging

Begin maart stond bij Ooms Woonrealisaties alles klaar om de volledige vernieuwing van de software op te starten. Toen kwam corona. Intussen zijn we enkele maanden verder en de vernieuwingsoperatie verloopt versneld, op uitdrukkelijk verzoek van Ooms Woonrealisaties. Gedelegeerd bestuurder Bart Geentjens: “Het projectplan lag klaar en we wilden er niet meer van afwijken. Momenteel hebben we een beetje extra vrijgekomen tijd, dus die gaan we nuttig gebruiken. Omdat het implementeren van een dergelijk project wel veel overleg en uitleg behoeft, zijn we in de huidige omstandigheden Microsoft Teams gaan gebruiken. We hadden nog niet zo veel ervaring met meetings via Teams, maar ondertussen lukt ons dat zeer goed, ook omdat Astena ons snel verder hielp dankzij hun ervaring ter zake.”

Ooms Woonrealisaties heeft altijd voor een gecontroleerde groei proberen zorgen. “Door flink te groeien maar daarbij financieel voorzichtig te zijn, behielden we als gezond bedrijf onze capaciteit om ook in deze tijden te kunnen investeren”, aldus Bart Geentjens. “Het was trouwens dringend nodig. Door de groei die we de laatste jaren realiseerden en ook willen bestendigen, drong een nieuwe totaalsoftware zich echt op. Daarnaast willen we tegen eind volgend jaar een nieuwbouwkantoor en toonzaal voor onszelf realiseren.”

Denkt u aan de vernieuwing van uw bedrijfssoftware? Contacteer ons.

Ooms woonrealisaties 2

Oplossing

Betere communicatie

Met de nieuwe software wil Ooms Woonrealisaties zorgen voor nog meer gegevensuitwisseling binnen de verschillende afdelingen. Ook betere communicatie met onder meer opdrachtgevers is een belangrijke doelstelling van het project. “In het algemeen willen we meer overkoepelende informatie om nog beter de vinger aan de pols te houden. Daarmee willen we onze performante en efficiënte organisatie blijven uitbouwen”, zegt Bart Geentjens.

Maatwerk werd duur

“We hebben in het verleden mooie zaken gerealiseerd op het gebied van IT, veelal via maatwerk, maar daar stond een aardig kostenplaatje tegenover. Op een gegeven moment besef je echter dat je het warme water aan het heruitvinden bent. Daarom zijn we dus aan het overstappen naar een standaardsoftware. Wanneer iets specifieks bij ons toch niet geheel strookt met Astena’s werkwijze, wordt er door hen actief meegezocht en gewerkt naar het beste van beide werelden.”

Bart Geentjens besluit: “Bij de kennismaking en de eerste gesprekken met Astena was er meteen een goede klik. Wat we gezien hebben, lag ook in lijn met onze werking en beantwoordde het best aan wat we zochten. Omdat elk bouwbedrijf anders is - wij zijn bijvoorbeeld heel hard gericht op particulieren met redelijk wat kleine werven als gevolg - worden de schermen van de software aangepast om er zo vlot mogelijk mee te werken.”

Nieuwe bouwsoftware nodig die uw dure maatwerk vervangt? Neem contact met Astena

Ooms woonrealisaties 1

De geschiedenis van Ooms Woonrealisaties gaat terug tot in 1954. Jan Ooms startte dat jaar een eenmanszaak. Doorheen de jaren kende het bedrijf een enorme groei. Vandaag realiseert Ooms Woonrealisaties een vijftigtal nieuwbouwwoningen en tal van renovatie- en interieurprojecten. Doorheen de jaren bouwden zij een lange referentielijst op met verschillende duizenden woningen, in vele gevallen zelfs over de verschillende generaties van één familie heen. Zij zijn nog steeds een lokaal verankerd familiebedrijf. Vanuit onze thuisbasis Rijkevorsel richten ze zich op de volledige provincie Antwerpen en de aangrenzende delen van Limburg en Vlaams-Brabant met pijlers als:

  • Eigen vakmensen
  • Energiezuinig (ver)bouwen
  • Correct en transparant werken
  • Persoonlijke begeleiding in elke fase
  • Flexibele bouwpartner voor unieke ontwerpen
Ooms bestuur
Bart geentjens
Beschikt u vanuit uw ERP over voldoende informatie om zowel achteruit als vooruit te kijken?
Bart Geentjens, Gedelegeerd bestuurder Ooms Woonrealisaties
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen