Sanitechniek in 3 maanden tijd efficiënter met ERP

Komaf maken met versnipperde informatie, manueel werk en hoge foutenkans

“Tot voor kort beschikte Sanitechniek niet over een overkoepelend ERP-pakket. Alle informatie circuleerde in het bedrijf via tal van Excels en documenten. Hierdoor moest alles handmatig ingevoerd en/of gekopieerd worden, wat veel kans gaf op fouten."

Tom claes - ceo sanitechniek

Vanaf de eerste ontmoeting met de mensen van Astena hadden we veel vertrouwen. Bij de verdere gesprekken werd dat gevoel bevestigd en konden we alleen maar besluiten dat het ERP-pakket van Astena uitermate geschikt en future-proof is voor een groeibedrijf als Sanitechniek. Astena ontwikkelt in nauwe samenwerking met Microsoft een zeer degelijk ERP-pakket waarbij heel weinig maatwerk komt kijken. Bovendien werken ze door middel van een zorgvuldig uitgebouwd ecosysteem samen met tal van professionele partners. Wat ook niet onbelangrijk is, is de marktconforme prijs en de scherpe planning die ze ons konden bieden.»

Tom Claes, CEO Sanitechniek

Uitdaging

Komaf maken met versnipperde informatie, manueel werk en hoge foutenkans

“Tot voor kort beschikte Sanitechniek niet over een overkoepelend ERP-pakket. Alle informatie circuleerde in het bedrijf via tal van Excels en documenten. Hierdoor moest alles handmatig ingevoerd en/of gekopieerd worden, wat veel kans gaf op fouten. Dit legde veel druk op de schouders van onze administratieve medewerkers – niet zo’n prettige manier om te werken voor hen. We hadden nood aan een gebruiksvriendelijk en geïntegreerd IT-systeem dat alle informatie en applicaties bevat, zeker omdat ons bedrijf in volle ontwikkeling is. We merkten dat we onze verdere groei niet meer konden ondersteunen met onze huidige manier van werken, met onder andere een zelfgeschreven softwarepakket,” aldus Tom Claes, CEO Sanitechniek.

De IT-afdeling van Sanitechniek ging op zoek naar een geschikte softwarepartner. “Astena is gespecialiseerd in softwareoplossingen voor bouw- en installatiebedrijven. Ze kennen onze sector, onze klanten en onze concullega’s. Hierdoor spreken ze dezelfde taal als ons en dat was doorslaggevend bij onze beslissing. Ook technologie was een zeer belangrijke factor aangezien de Willemen Groep, ons moederbedrijf, sterk inzet op digitale transformatie. Het was een must om te werken met Microsoft. Na een uitgebreide selectieprocedure kwam Astena als betrouwbare en ervaren softwarepartner uit de bus.”

Sanitechniek prj1

Oplossing

In 3 maanden tijd naar efficiënter werken

“Eind januari namen we ons gloednieuw ERP-systeem in gebruik op basis van Microsoft software. De implementatie nam drie maanden in beslag: een knappe timing waarvan we erg onder de indruk zijn. We verwachten op korte termijn de vruchten te plukken van de software en de daarmee gepaard gaande nieuwe manier van werken bij Sanitechniek:"

  • Snelle en correcte calculaties
  • Duidelijk zicht op alle projecten en betere bewaking van de budgetten
  • Meer kostencontrole door ‘3-way matching’: inkopen, ontvangsten, facturen
  • Digitaliseren van interventies, onderhoud en kleine werken voor particuliere klanten (bv. inlezen van uren vanuit een extern systeem)
  • Eenvoudiger beheer van relaties en medewerkers in één overkoepelend systeem
  • Eenmalige en eenduidige input van gegevens in het ERP-systeem, dus minder dubbel werk en kans op fouten
  • Integratie met de boekhouding

Uiteindelijk zal het erop neerkomen dat er minder administratieve last terechtkomt op de schouders van onze medewerkers. Zo draait ons bedrijf niet alleen beter maar zijn onze mensen ook des te tevredener in hun job!" Tom Claes, CEO Sanitechniek.


Alles weten over Astena's oplossing voor installatietiebedrijven: info@astena.be of via +32 9 296 31 14

Sanitechniek - willemen groep - astena - business central for construction

Sanitechniek - Willemen Groep

Sanitechniek werd opgericht in 1984 en maakt sinds 2000 deel uit van de Willemen Groep. Het bedrijf staat in voor de engineering en installatie van alle speciale technieken, met uitzondering van elektriciteit en medische gassen. Koeling, verwarming, ventilatie, sanitair en brandbestrijding vormen de corebusiness. De laatste jaren ligt de focus steeds meer op hernieuwbare energie, zoals zonne-energie, (gas)warmtepompen, bodemenergietechnologie, warmtekrachtkoppeling en biogasinstallaties.

"Bij Sanitechniek maken we er een erezaak van om elk bouwproject met de grootste zorg af te werken. Vlekkeloze service en topkwaliteit staan centraal," aldus CEO Tom Claes. In 2018 werd Sanitechniek door de Confederatie Bouw Antwerpen verkozen tot Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar.

Sanitechniek willemen groep
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen