ERP-systeem maakt efficiënt werken mogelijk bij afwerkingsbedrijf Main d’Or

Het Belgische afwerkingsbedrijf Main d’Or was op zoek naar een volledig nieuw softwaresysteem om efficiënter te werken en meer controle te krijgen over de verschillende afdelingen heen. Ze kozen resoluut voor een ERP-systeem van Microsoft Dynamics en hadden het volste vertrouwen in de expertise van Astena.

Tom berghmans - ceo main dor

“Het ERP-systeem biedt ons tal van interessante functionaliteiten met Office-integratie. Bovendien is Microsoft een globale speler met cutting edge technologie. De mensen van Astena zijn echte experts, in wie we het volste vertrouwen hebben.”

Tom Berghmans, CEO Main D'Or

Uitdaging

Tabula rasa: volledig nieuw softwaresysteem

De Main d’Or groep is een omvangrijke organisatie. Vroeger werden er verschillende systemen gebruikt voor de werfopvolging, de boekhouding en de offertes. “Denk: een wildgroei aan Word- en Excel-files. Alle informatie was versnipperd en elke vorm van consistentie of integratie was zoek. Deze manier van werken volstond niet langer om onze groeiende activiteiten te ondersteunen,” vertelt CEO Tom Berghmans. Het was de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een future-proof oplossing. We konden twee dingen doen: ofwel de best practices uit alle systemen combineren, of tabula rasa maken en een volledig nieuw systeem invoeren. We kozen resoluut voor het laatste.”

Referentie main dor schilderwerken

Oplossing

Standaardsoftware voor uniek bouwbedrijf

Main d’Or ging op zoek naar gebruiksvriendelijke standaardsoftware om alle bedrijfsprocessen beter op elkaar af te stemmen. “Ook al vinden we onszelf uniek in wat we doen, toch was ik ervan overtuigd dat standaardsoftware goed genoeg is voor de noden van onze organisatie. Een eerste belangrijk selectiecriterium was het softwareplatform. Al vrij snel was onze keuze gemaakt voor Microsoft Dynamics. Het biedt heel wat interessante functionaliteiten en veel bouwbedrijven werken ermee. Bovendien kan het naadloos geïntegreerd worden met Office.”

Ervaring in bouwsector en 360° oplossing

Er werden gesprekken gevoerd met een aantal Microsoft-partners. “We kozen uiteindelijk voor Astena omdat zij veel ervaring hebben in de bouw en bovendien een standaard add-on hebben voor de bouwsector. We hadden meteen vertrouwen in hun expertise en oplossing. We hoorden ook veel positieve getuigenissen van andere bedrijven die met Astena samenwerken. Astena biedt een 360° standaardpakket dat alle facetten van onze organisatie overkoepelt. Dat was exact hetgeen wij naar op zoek waren.”

ERP-systeem onmisbaar bij Main d’Or

“De implementatie van de software verliep met vallen en opstaan. Maar dat is volgens mij altijd het geval, zeker in zo’n veranderingstraject. Dat staat los van de betrokken IT-partner. Bovendien waren wij het eerste bedrijf dat de volledige HR-module in gebruik nam. Ze moest geïntegreerd worden met ons bestaand loonpakket, wat de mensen van Astena voor een extra uitdaging stelde. Op negen maand tijd was de implementatie rond. Dat is uiteindelijk wel vlot, ik ben tevreden. Onze mensen zijn intussen vlot aan de slag met de software. In het begin hadden sommigen wat twijfels over de nieuwe werkwijze. Maar nu beseffen ze dat ze het ERP-systeem echt niet meer kunnen missen om vlot en efficiënt te werken. Het maakt het voor hen ook gewoon aangenamer om te werken.”

Meer controle over activiteiten

“Het ERP-systeem geeft ons meer controle over onze activiteiten van begin tot einde, wat uiteindelijk ook de rendabiliteit van Main d’Or ten goede komt. Er zijn nog uitbreidingsmogelijkheden. Denk maar aan Document Capture, voor de automatische verwerking van facturen, of mobiel werken. Dit is nog niet voor meteen. Maar we weten dat we met Astena rond de tafel kunnen zitten als we hier interesse in hebben. Dat geeft veel vertrouwen. Ik zou andere bedrijven zeker aanraden om met de standaardsoftware te werken van Astena.”

Meer weten over onze toekomstgerichte standaardsoftware voor bouwbedrijven? Contacteer ons.

Afwerkingsbedrijf met anderhalve eeuw ervaring

Main d’Or is een Belgische onderneming die al meer dan anderhalve eeuw actief is in schilderwerken, wandbekleding, ornamentiek en restauratie. Ze zijn actief in heel België met vestigingen in Kontich, Diegem en Aalst. Main d’Or is ontstaan uit zeven Belgische afwerkingsbedrijven, waarvan het oudste dateert van 1862. Door de ervaring en expertise van al deze firma’s kan Main d’Or een onberispelijk resultaat garanderen voor hun klanten.

Enkele cijfers over Main d’Or:

  • Groepering van 7 bedrijven
  • 3 vestigingen in België
  • 200-tal medewerkers
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen