Electro 80 wil blijven groeien

Optimalisatieprojecten om nog meer efficiëntie te winnen

“We investeren in software om gemakkelijker te kunnen groeien en dat blijven we doen. We hebben daarvoor de financiële buffer”, zegt Bjorn Seneca, Algemeen Directeur van Electro 80. "Nu werken we aan optimalisatieprojecten om nog meer efficiëntie te winnen. Zodra alles opnieuw opflakkert, willen we het verschil maken.”

Bjorn seneca

We investeren in software om gemakkelijker te kunnen groeien en dat blijven we doen. We hebben daarvoor de financiële buffer. Natuurlijk verwachten we momenteel niet veel qua groei, maar van zodra alles opnieuw opflakkert, willen we het verschil maken.”

Bjorn Seneca, Algemeen Directeur Electro 80

Uitdaging

“We hebben altijd heel sterk gestaan in onze sector en op een aantal vlakken zijn we marktleider in België. Maar als we terugkijken, stond onze administratieve manier van werken onze groei wel in de weg. Onze overhead lag wat aan de hoge kant en daardoor misten we efficiëntie. Om onze omzetstagnering te kunnen keren en de winsten te kunnen maken die we wensten, hebben we moeten investeren. Dat was gelukt, onze omzet was al aan het stijgen en we rekenen erop dat we in 2021 zo goed mogelijk staan om daarin verder te gaan.”

5

Oplossing

Optimalisatieprojecten

Momenteel starten bij Electro 80 een aantal optimalisatieprojecten om nog meer efficiëntie te winnen in de processen. De planning wordt nu helemaal geautomatiseerd en er komt een mobiele werkbon. De begeleiding hierbij gebeurt door Astena die ook het initiële project hielp tot een goed einde te brengen.

De IT-projecten worden zoals altijd aangepakt samen met de mensen die het zelf gaan gebruiken. Electro 80 stelt per project een kleine werkgroep samen met key users en de directie overziet alles mee. Er is ook een maandelijks intern ERP-overleg met operations, verkoop, administratie, HR, aankoop, magazijn, enzovoort. Het zorgt ervoor dat men de investeringen maximaal doet renderen.

Nu vooruitgang boeken

“We bestaan dit jaar 40 jaar, maar een feest organiseren, zal niet meer voor de hand liggen”, zegt Bjorn Seneca. “Gelukkig hebben we nu iets meer tijd om aan onze software te werken. Er komt een heropleving en dan wordt het hier weer heel druk. Daarom willen we ons nu versterken waar anderen misschien blijven hangen. ’t Is een ideaal moment om vooruitgang te boeken.”

40

Electro 80 staat voor bijna 40 jaar ervaring en heeft expertise in

  • Onderhoud van midden- en  hoogspanningscabines.
  • Renovatie en remodeling van cabines.
  • Kabelwerken.
  • Beheer en opvolging van servicecontracten.

Kom alles te weten over Electro 80 en bekijk de bedrijfsvideo.

Electro80 tr
Bjorn seneca
"Er komt een heropleving en dan wordt het weer heel druk. Wij zijn klaar voor de nieuwe drukte!"
Bjorn Seneca, Algemeen Directeur Electro 80
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen