Hoe wordt een bouwbedrijf digitaal future proof?

ERP-ruggengraat als basis voor verdere digitalisering

Bouwbedrijf Vorsselmans, specialist in aluminium ramen en gevels, scoort hoog op de schaal van digitalisering. Je kan spreken van een strategisch voordeel! Tijdens de 'Visit & Learn', met CEO Mark Vorsselmans aan het woord, luisterde een breed publiek collega's uit de bouwsector naar zijn visie om het bedrijf verder op weg te zetten naar digitalisering met Dynamics 365 Business Central, Microsofts ERP pakket, als ruggengraat.

Mark vorsselmans-2

"We hebben een jobstudente laten oplijsten wat we allemaal hadden, daar val je stijl van achterover! Het aantal Excel-files en hulplijnen die er zijn… Alleen al voor planning circuleerden hier minstens een 10tal verschillende versies van planningsprogramma’s!"

Marc Vorsselmans, CEO Bouwbedrijf Vorsselmans

Uitdaging

Wat gebeurt er als je bedrijf groeit? Welke stappen nam het management van Vorsselmans zelf om de organisatie voor te bereiden op een 'digitale transformatie'?

Marc Vorsselmans spreekt over de signalen en uitdagingen die leiden tot de initiatie van het ERP-traject. Wat opvalt is de betrokkenheid van het personeel en een sterke overtuiging bij het management dat een digitale paraatheid noodzakelijk is om het bedrijf klaar te hebben voor de toekomst tussen de vele bekende en onbekende concurrenten en nieuwe uitdagingen.

 

Bezoek atelier visit  learn

Oplossing

Vorsselmans zette een jobstudent aan het werk om een volledige inventaris te krijgen van alle mogelijke XLS-files, programma's en apps die in het bedrijf circuleerden. De conclusie was simpel: inefficiëntie en tijdverlies doorheen de organisatie. Een modern ERP-systeem moest dit veranderen.

Astena leverde niet alleen zijn verticale oplossing voor de bouwsector, Business Central for Construction, maar tevens de beproefde aanpak om het project in goede banen te leiden. Marc Vorsselmans en Rud Beyers, ERP-verantwoordelijke, komen met enkele tips die je op weg zetten naar optimalisatie van processen, centraliseren van informatie en een positieve vibe onder de medewerkers. 

Alles te weten komen over het parcours en de tools bij deze digitale transformatie van een slimme KMO? Contacteer Astena: +32 9 296 31 14 of info@astena.be

Tips en voordelen bij gebruik business central

Groep Vorsselmans is een toonaangevende specialist in aluminium ramen en gevels. Ze ontwerpen, installeren en monteren al meer dan 40 jaar ramen en complexe gevelconstructies van topkwaliteit. Sinds 2007 plaatsen ze ook zonnepanelen op industriële en residentiële gebouwen. Ze scoren telkens opnieuw met hun integrale aanpak van bouwprojecten: meedenken met de architect en de bouwheer,  zélf uitvoeren van een diepgravende technische studie en nauw overleggen met andere partners tijdens de uitvoering. De persoonlijke benadering garandeert topkwaliteit van start tot finish.

Bouwbedrijf vorsselmans logo
Mark vorsselmans-2
"Je groeit als bedrijf en gaat meer en meer in vakjes denken... Er ontstaan muurtjes die weer weg moesten en ERP helpt daarbij."
Marc Vorsselmans, CEO Bouwbedrijf Vorsselmans
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen