Belcotec gaat gewoon door met innoveren

Investeringen uit het verleden nu van zeer grote waarde

Op acht jaar tijd is HVAC-specialist Belcotec vanuit het niets gegroeid naar een bedrijf met meer dan 100 medewerkers en 30 miljoen euro omzet in zicht. Blijvende innovatie is een van de redenen achter die groei.

Jan vangeel gedelegeerd bestuurder belcotec

Dankzij onze doorgedreven digitalisering kan de meerderheid van onze administratieve diensten van thuis uit doorwerken. In tijden zoals deze zijn die investeringen uit het verleden van zeer grote waarde."

Jan Vangeel, Gedelegeerd Bestuurder Belcotec

Uitdaging

Op acht jaar tijd is HVAC-specialist Belcotec vanuit het niets gegroeid naar een bedrijf met meer dan 100 medewerkers en 30 miljoen euro omzet in zicht. Blijvende innovatie is een van de redenen achter die groei. Gedelegeerd bestuurder Jan Vangeel: “Niet voor niets liggen we naast de Innovatiecampus in Geel. Samen met de KU Leuven en de hogeschool Thomas More doen we onderzoeksprojecten naar procesinnovatie en werken we ook aan de opbouw van pure technische knowhow.”

Belcotec

Oplossing

Bij innovatie hoort een voortdurende uitbouw van de automatisering, telkens in kleine stappen. “We kozen van bij de start voor de cloudsoftware van Astena en hebben onze werking aan de software aangepast, niet omgekeerd. Voor ons dus geen maatwerk omdat we liever gebruik maken van de gezamenlijke kennis die Astena uit de branche haalt”, aldus Jan Vangeel.

Belcotec is momenteel de overstap naar de nieuwe versie van Microsoft Business Central aan het plannen met een aantal voorbereidende migratieprojecten, zoals nog meer automatisering in de calculatie van offertes. Belcotec draait de kraan dus niet dicht tijdens Corona en gaat ermee door zoals de voorbije jaren. Jan Vangeel: “Het is nu belangrijk om niet alleen emotioneel te reageren op de situatie. We zijn gekend voor ons Kempens boerenverstand en denken daarom maximaal aan business as usual.  Dankzij onze doorgedreven digitalisering kan de meerderheid van onze administratieve diensten van thuis uit doorwerken. In tijden zoals deze zijn die investeringen uit het verleden van zeer grote waarde.”

Belcotec - hvac projecten 750

Belcotec is gestart in 2010 als installateur in de HVAC met verwarmings-, koeling- en ventilatieprojecten in segmenten zoals residentieel, scholen en zorgsector. Belcotec werd Trends Gazelle 2018 voor middelgrote bedrijven in de provincie Antwerpen.

Heel het bedrijf werkt trouwens door tijdens corona. We hebben overlegd met onze mensen wat ze bereid waren om te doen en maatregelen genomen om iedereen veilig aan de slag te houden. De voorsprong in digitaal werken deed de rest!

Belcotec logo nieuw 300x-2
Jan vangeel gedelegeerd bestuurder belcotec
"Hoe eerder de investering, hoe sneller het rendement dat u haalt uit digitaliseren! Niet beslissen kan ook geld kosten.'"
Jan Vangeel, Gedelegeerd Bestuurder Belcotec
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen