Achteraf bekeken hadden we veel sneller moeten springen.

Geen ERP? Je verliest tijd en geld zonder het te beseffen.

Electro 80 biedt sleutel-op-de-deur oplossingen aan voor tijdelijke en definitieve stroomvoorzieningen. Al meer dan 35 jaar geldt het familiebedrijf als dé referentie voor hoog-, laag- en middenspanning. Doordat Electro 80 installatieprojecten combineert met serviceopdrachten (onderhoud), zit de administratie behoorlijk complex in elkaar.

Wim meert electro80

"Onze mensen kunnen meer doen, ze hoeven dingen geen 2 tot 3 keer meer te controleren. Er zit meer systematiek in de manier van werken en dat garandeert de kwaliteit van de service aan onze klanten."

Wim Meert, Electro 80

Uitdaging

Komaf maken met tijdverlies

“We verloren veel kostbare tijd,” vertelt Wim Meert van Electro 80. “Er was een wildgroei aan Excel-files, die hun eigen leven leidden op de PC van elke medewerker. Hierdoor moesten de mensen dezelfde informatie meermaals ingeven, wat vaak tot fouten leidde. Bovendien had het management geen overzicht op de activiteiten en toestand van het bedrijf. Dat maakte het moeilijk om strategische beslissingen te nemen en de rendabiliteit te garanderen.

Het was duidelijk dat we een ERP-systeem nodig hadden, dat ons zou toelaten om verder te groeien door onze processen op elkaar af te stemmen.” Electro 80 ging volledig mee in de visie van Astena om te werken met de standaard softwareoplossing voor de installatiesector.

Oplossing

Accurate informatie in enkele muisklikken

Het ERP-systeem werd in gebruik genomen in januari 2019. De voordelen zijn vandaag duidelijk voelbaar. “Een groot verschil met vroeger is dat we nu in enkele muisklikken gedetailleerde, up-to-date informatie ter beschikking hebben.  

  • Met enkele klikken heb je alle informatie die je nodig hebt én die is tevens up-to-date.
  • Boekhouding en uitvoering communiceren sneller en opdrachten scoren tijdswinst.
  • De digitale documentenstroom via het scannen van aankoopfacturen plus goedkeuringsproces verloopt paperless.
  • Centrale opslag op de projectportaal, gebaseerd op SharePoint-technologie, draagt bij tot efficiëntere samenwerking.
  • De projectleiders zijn beter op de hoogte en koppelen vanop de werf via het systeem terug. Einde van het veelvuldig overtypen!
  • De stijgende vraag naar onderhoud, hetzij keuringen, hetzij preventief onderhoud of herstellingen, wordt perfect gestroomlijnd van aanvraag tot factuur. Medewerkers zijn er gerust in dat elke klant op het juiste moment de juiste service krijgt.

Digitaal werken: wacht niet te lang! 

Welke tip kan Wim meegeven aan andere bedrijven die de overstap overwegen naar ERP? "Soms is het beter om gewoon te springen. Want het is pas eens een systeem in gebruik is dat je ziet wat er allemaal beter kan in het bedrijf."

Twijfelt u nog om de stap te zetten naar ERP? Bekijk de video met getuigenis van Electro 80.

Electro 80 staat voor bijna 40 jaar ervaring en heeft expertise in

  • Onderhoud van midden- en  hoogspanningscabines.
  • Renovatie en remodeling van cabines.
  • Kabelwerken.
  • Beheer en opvolging van servicecontracten.

Kom alles te weten over Electro 80 en bekijk de bedrijfsvideo op: http://electro80.be/nl-BE

8sessies electro80 350-2
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen