Personeel

Informatie met meerdere doeleinden

Wie met HRM dagelijks in aanraking komt, ervaart een verscheidenheid aan informatie over medewerkers. Enkele termen uit dit kluwen zijn: het statuut van de medewerker, opleiding, toepasselijke CAO, contractuele afspraken, anciënniteit, gevolgde opleidingen, eigendom van het bedrijf in gebruik door de werknemer, capaciteit, competenties, planning, verplaatsingsvergoeding, urenregistratie of prestaties, betrokkenheid bij opdrachten, gerealiseerde werken, ... en ga zo nog maar even door.

Er bestaat een duidelijk onderscheid tussen het beheer van het eigen dossier van de medewerker enerzijds – hier vindt je de persoonlijke gegevens tot en met de loonverwerking en is er tevens sprake van privacy – anderzijds heel wat gegevens over de betrokkenheid van de werknemer in de activiteiten van de organisatie.

Astena gaat voor een totaaloplossing die een maximum aan HRM elementen verbindt met het totaalplaatje; lees dubbel gebruik van informatie die je slechts éénmalig invoert. Doel is het beschikbaar stellen van relevante informatie aan de juiste afdeling binnen het bedrijf. Het resultaat toont zich door een meer efficiënte bedrijfsvoering.

Onder de noemer HRM vinden we volgende softwareproducten:

Grafisch planbord
Resource- en werknemersbeheer
Track en trace