E-news Focus, samenwerking PHI DATA, Portaalsite voor projectbedrijven

bericht van 23 January 12

In deze Astena e-news

Focus is een werk - woord
Astena gaat strategische samenwerking aan met PHI DATA
Waarom een portaalsite voor projectbedrijven?
Microsoft Dynamics NAV met rollengebasseerde gebruikersinterface
Astena evenementen

Focus is een werk - woord

Geen enkele autoconstructeur zou er aan denken om alle componenten voor zijn voertuigen te produceren, net zomin als de bouwer van componenten eraan zou denken om zelf een volledig voertuig in elkaar te steken. In de IT sector beweren sommige informaticabedrijven ‘alles’ aan te kunnen… Die visie delen we bij Astena helemaal niet: focussen waar we goed in zijn, dat is ons werk - woord, iedere dag opnieuw. Omdat we geloven dat specialiseren de enige manier is om onze klanten met kennis van zaken te adviseren en hun wensen te begrijpen. Omdat we geloven in continuïteit door de jaren heen. Natuurlijk doet het enorm veel plezier dat deze volgehouden inspanningen ook vruchten afwerpen.
 Wij kijken alvast met vol vertrouwen uit naar uw succes in 2011.

Wim Vandesompele
Managing Director Astena


>>> Meer over Astena Comfort Oplossingen voor project- en servicebedrijven  >>>

>>> Klantengetuigenissen uit uw sector >>>
 
 

Astena gaat strategische samenwerking aan met PHI DATA

Heel wat bedrijven hebben mobiele medewerkers die vanuit de wagen, op de werf of bij een klant toegang moeten krijgen tot gegevens in het centraal bedrijfssysteem. Of het nu gaat om het opvragen van contractinformatie over een klant, het raadplegen van de planning of het invullen van een digitale werkbon, de digitale uitwisseling van informatie tussen kantoor en mobiele medewerkers moet betrouwbaar en op een gebruiksvriendelijke manier verlopen. 

 Guy Couder en Wim Vandesompele

Astena en PHI DATA sloten onlangs een strategische samenwerking af die uitmondt in een ongeëvenaard totaalaanbod voor project- en servicebedrijven met mobiele medewerkers. Astena levert al jarenlang krachtige bedrijfssoftware voor project- en servicegerichte organisaties, terwijl PHI  DATA marktleider is in een breed gamma aangepaste producten voor datacollectie, identificatie en tracering.

Voordelen voor uw bedrijf!!

• Betrouwbare communicatie in twee richtingen tussen kantoor en mobiele medewerker
• Gebruiksvriendelijke input van gegevens via toestellen aangepast aan de gebruiker
• Het gemak van een op mekaar afgestemd, professioneel servicepunt voor uw mobiele hard- en software
• Continuïteit van twee marktleiders in hun domein

>>> Meer over deze en andere voordelen ontdekt u tijdens het bedrijffbezoek op 5 mei bij PHI DATA en de getuigenis uit eerste hand door
Guy Couder, General Manager PHI DATA >>>


 
 


Waarom een portaalsite voor projectbedrijven?

Wie als projectgericht bedrijf actief is, weet dat een efficiënte controle over de status van ieder project cruciaal is bij een efficiënte bedrijfsvoering. Hoever is het project gevorderd? Zitten uw medewerkers nog op schema qua afwerking? Zijn de gemaakte kosten onder controle? Beschikken uw medewerkers op verplaatsing over de meest recente versie van de berekeningen, schema’s, plannen en analysedocumenten?

Dit alles vereist dat uw medewerkers op de werf of bij de klant steeds de juiste gegevens over hun project moeten kunnen registreren en projectinformatie kunnen raadplegen zonder zich naar het kantoor te moeten verplaatsen.

De Astena Portaalsite is het mobiele verlangstuk van uw projectmodule Astena Project Comfort. Het laat uw medewerkers toe om efficiënter projectinformatie te raadplegen en te registreren; omdat die correct is ingevuld, heeft u als projectleider of manager bovendien een betere controle over de status en winstgevendheid van uw projecten.

Enkele nuttige voordelen bij gebruik van een portaalsite
• maximale bereikbaarheid van projectinformatie via het internet
• een persoonlijke pagina voor medewerker, klant of andere relaties bij het project betrokken
• nuttige informatie vanuit centraal systeem op kantoor op een selectieve manier zichtbaar gemaakt voor medewerkers
• een oplossing op het Microsoft platform en een krachtige integratie met Microsoft Office
• een beveiligde omgeving voor al uw project gerelateerde documenten

>>> ontdek meer over de Astena portaalsite voor projecten en klanten en de vele mogelijkheden >>>


 

Microsoft Dynamics NAV met rollengebasseerde gebruikersinterface

Gebruiksvriendelijkheid van ERP software herbestuderen

Microsoft Dynamics NAV heeft al een lange geschiedenis achter de rug wat betreft de user interface: de originele dos-versie, de eerste windows versie, de eerste Microsoft versie met de office en Outlook integratie en tenslotte met de nieuwe “RoleTailored” interface (gebaseerd op de functie van de werknemer)

Astena's productteam is volop bezig met de nieuwe mogelijkheden die Microsoft Dynamics NAV 2009 RTC zal bieden!

 

Hoe maak je de alledaagse dingen nog eenvoudiger?
Verwijder je overbodige data?
Organiseer je wat er overblijft?
Plaats je de dingen waar je ze gemakkelijk en snel vindt?

      


Dat is precies wat de “RoleTailored” user interface van Microsoft Dynamics NAV 2009 doet met je bureau. Het verbergt die 90% van alle functies die je niet moet zien en promoot die acties en informatie die je wel echt nodig hebt als medewerker met een specifieke opdracht in het bedrijf. Dit zorgt voor een mooi opgeruimd scherm en geeft je een lijst van zaken die je moet verwerken, wat je helpt om je taken te priotiseren en om je werk productief, stimulerend en plezant te houden!

Hoe is Microsoft gekomen tot deze RoleTailored interface?

Simpel, we hebben ons gewend tot onze klanten, tot de mensen die dagelijks gebruik maken van een ERP systeem. In feite hebben we meer dan 2000 mensen vragen gesteld over:

• Hun werkomgevingen uit de realiteit
We hebben mensen geoberserveerd in hun dagelijkse werkomgeving, om uit te vinden hoe ze werken en waarom ze op die manier werken

• Studies over de gebruiksvriendelijkeheid
we hebben een willekeurige groep mensen onze “RoleCenters” laten gebruiken, en we hebben er voor gezorgd dat ze deze gemakkelijk te gebruiken vonden

• Studies over behoefte
we stelden hen vragen die ons hielpen om een user experience te bouwen die ze nooit meer zouden willen opgeven. 

Het Microsoft Dynamics Klantenmodel

Al deze input werd verwerkt in het Microsoft Dynamics klantenmodel. We slaagden erin om 61 verschillende rollen te definiëren, die elk een uitgesproken kijk geven op echte mensen in hun echte job in verschillende domeinen zoals Boekhouding, Sales & Marketing, IT afdeling, Productie, Logistiek en de Klantendienst.

>>> Lees meer over de rollengebasseerde gebruikersinterface in het interview met Harald Wentein, Product Manager Microsoft Dynamics ER >>> 

 

Astena Evenementen

Watch ’n Learn – Ontdek de succesverhalen van drie installatiebedrijven

Aan de hand van succesverhalen uit de praktijk, leert u hoe drie installatiebedrijven op zoek gingen naar een nieuwe geïntegreerde softwaretoepassing en verneemt u waarom de standaardoplossingen van Astena vandaag in de installatiewereld zoveel succes kennen.

• 22 februari 2011 – Kontich
• 24 februari 2011 – Gentbrugge

Meer info &
gratis inschrijven


Visit ’n Learn – Bedrijfsbezoek Phi Data

Phi Data, een sterke KMO’s die op een verstandige manier technologie wisten om te buigen in zijn voordeel. Grijp de kans aan van het bedrijfsbezoek bij Phi Data in Wemmel om het succesverhalen van Phi Data uit de eerste hand te horen

• 5 mei 2011 – Wemmel

Meer info &
gratis inschrijving


« Nieuwsoverzicht

Interesse?

Bent u ook geïnteresseerd in de software oplossingen van Astena of onze aanpak van uw project? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

« Contacteer Astena »

Wegwijs in ERP

Formuleer zelf de requirements ter aanschaffing van een ERP systeem. De aanzet in een mogelijk onbekende wereld van business software.

« Aanvraag document »